perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tunnustus!

Täytyy tunnustaa, olen varas! Olen varastanut pienestä pitäen. Välillä tarkoituksella ja huomaamattani. Tuntemiltani olen varastanut eniten. Siitä on tullut tapa mistä en pääse eroon, enkä oikeastaan haluakaan. Siitä on minulle valtavasti hyötyä.

Antakaa minun kuitenkin selittää. On puolustuksen puheenvuoro.

Kaikki varastamani asiat ovat luultavasti jääneet teiltä huomaamatta. Ja oikeastaan ette ole menettäneet mitään. Ehkä jotkut jopa pitävät minusta sen takia enemmän. Kyllä, olen ovela varas. Uskallan jopa väittää, että enemmistö teistä lukijoista on yhtä ovelia.

Olen vienyt mitä olen kokenut tarpeelliseksi itselleni. Mistä minulle on hyötyä omalla elämänpolulla. No, ehkä joskus on tarttunut mukaan jotain tarpeetontakin, ne olen pyrkinyt hylkäämään heti tajuttuani niiden tarpeettomuuden. On myös asioita mihin en koske ja ihmettelen miksi joku edes haluaa sellaista omistaa? Minullakin on paljon hyödytöntä mukanani. Toivon, että pääsen niistä joskus eroon ja se vaatii kuitenkin niiden tiedostamista. Usein siinä voi tarvita toisen apua. Jostain syystä niistä pitää kuitenkin kiinni niin lujaa, että luopuminen on vaikeaa. Ne ovat minun ja kun niitä on tarpeeksi kauan kantanut mukana, on syntynyt uskomus, että niitä oikeasti tarvitsee. Uskomukset ohjaavat meitä elämässä, mutta osa niistä rajoittaa elämisessä.

Valtaosa on ollut lapsesta ja nuoresta asti mukana. Onneksi lapsia ei voi tuomita Suomessa. Sitä paitsi silloin kerrottiin mitä pitää ottaa. Ja minähän otin kun en paremmasta tiennyt. Toki sain suhteessa enemmän hyödyllisiä asioita kuin hyödyttömiä. Uskon, että kaikilla ei käy niin hyvä onni. Moni saa mukaan uskomattoman suuren ja raskaan saaliin jo lapsena. Jotkut kantavat sitä mukanaan koko elämän ja lisäävät siihen matkan varrella varmuuden vuoksi lisää.

En muista tarkkaan mitä olen keneltäkin ilman lupaa ottanut. Jos tunnistatte omanne niin huomaatte, että se luultavasti vielä löytyy teiltäkin.

Olen vienyt ominaisuuksia. Olen häpeilemättä ottannut erillaisia tapoja. Käytös- ja ajattelutapoja enimmäkseen. Ystävällisyyttä, huumorintajua, puhetta, opetus- ja valmennusmalleja, erillaisuuden hyväksyntää, kärsivällisyyttä (paljon hyötyä), iloisuutta. Listaa voisi jatkaa pitkälle, mutta kaikki mitä on minussa on tulosta kaikista mitä olen tahallisesti tai vahingossa mukaani ottanut. Osaa olen kyllä omavaltaisesti muokannut itselleni sopivaksi. Se on vaan se pakonomainen tarve varastaa kun näkee jollain jotain niin hyvää. Se sopii omaan silloiseen maailmankuvaan täydellisesti, että olisi rikos olla käyttämättä sitä omassa elämässä.

Lopuksi kiitän kaikkia osapuolia "lahjoituksistanne" ja lukijoita, että luette kirjoituksiani. En kuitenkaan pyydä anteeksi, koska en koe tehneeni mitään väärää. Mikäli haluatte pysyä turvassa pitkiltä kynsiltäni kannattaa minua vältellä. Tilaisuus tekee kuulemma varkaaksi.

Ystävällisin terveisin

Ari "Tapavaras" Koutuaniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti